Σάββατο 24 Μαΐου 2008

"παρακούν"



Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μήνας Χορού, η Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ φιλοξενεί τρείς νέους δημιουργούς :

Χοροθεατρική Ομάδα «Παρακούν»
Ελένη Κορέλη
Δρόσος Σκώτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΟΣ
«ΠΑΡΑΚΟΥΝ»

Η χοροθεατρική ομάδα «Παρακούν» είναι μια νεοσυσταθείσα ομάδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπινη ανάγκη να επανενταχθεί το παιχνίδι στην σύγχρονη ζωή μας. Απαρτίζεται από καλλιτέχνες και μη και πιστεύει στην εξέλιξη και στην ανάδειξη της μοναδικότητάς του κάθε ανθρώπου, όταν αυτός αποφασίσει να «παίξει» ομαδικά. Στοχεύει στην διαμόρφωση κώδικα επικοινωνίας ο οποίος έχει ως βάση του την αλήθεια και τον ποιητικό ρεαλισμό προκειμένου να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Διατηρεί πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση σε ανθρώπους που επιθυμούν ν΄ αθωωθούν παίζοντας.
Η ομάδα στην πρώτη της παραγωγή επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω σε θέματα περιβαλλοντολογικής καταστροφής.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ –ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
4 Ιουνίου στις 22:30
5 Ιουνίου στις 20:30
6 Ιουνίου στις 22:30
7 Ιουνίου στις 20:30
Στο θέατρο Ροές (Ιάκχου 16 – τηλ.2103474314)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Δε βαριέσαι…!»

Διάρκεια 30΄
Μία προσπάθεια αυτοσαρκασμού και αυτοκριτικής πάνω στην σχέση που έχει αναπτύξει ο σύγχρονος Έλληνας με το φυσικό περιβάλλον, πως ζει, αντιλαμβάνεται και νοιώθει τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεων του.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Ανθή Θεοφιλίδου, Γιάννης Μάντσης


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Βασίλης Γιαννέλος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Βάσια Τσάκου, Βρισηίδα Σολωμού, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Ευγενία Σιγαλού, Ναταλία Μπουγάδη, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Πολυτίμη Ραπακούλια, Φαίδρα Μούστου

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα την παράσταση, πρόκειται για κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούριο, με την ενάργεια και την πνοή νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά και αντίσταση στα μηχανικά και στα τετριμμένα, με στόχους αληθινούς και δυναμικούς,φιλότιμους και ξεκάθαρους.Σε μερικά από τα κείμενα της χοροθεατρικής ομάδας "Παρακούν" έχω επιμεληθεί τη διασκευή
.