Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

αντιβιοτικό για ταυρομάχους


Τίποτα δεν σου χρωστάω. Ξεπλήρωσα μέχρι και το τελευταίο ξενύχτι. Πατσίσαμε σε σχέση με τις εκατέρωθεν οφειλές. Από την αρχή τώρα. Στις ψυχαναλύσεις. Βόλεϊ με μέδουσες και «πετάει πετάει» μ’ελέφαντες… Ουφ! Μάντεψε, ποιο είναι πιο κουραστικό? Μείζονες οι ερμηνείες για τις επιταγές. Τραυματισμοί από ματαντόρ. Σιγά μη σπάσουμε τ’αυγά… Και τα κουνελάκια και τα ελαφάκια στο ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό είναι εφαρμοσμένη ψυχαναλυτική θεωρία. Κι αν δε με πιστεύεις, άντε να ρωτήσεις κανέναν ειδικότερο. Χαμηλές αντιδράσεις και συμπεριφορές και φυσαλίδες.Θα τη βγάλω με μαγγανείες, Αλμοδοβάρ και ινδικές φιλοσοφίες. Αλλά δεν ακούω. Κανέναν. Τι ελάττωμα! Να πέφτω με τα μούτρα στις εκστρατείες. Δε θα το ξανακάνω. Πάει και τελείωσε. Το οριστικό κείμενο είναι αυτό. Μια σαχλαμάρα αντί επιλόγου. Βουδισμός και πάλι βουδισμός. Και θυμός. Και καθόλου ρολόγια.
Μόνο ραδιόφωνο και τσιγάρα. Ισορροπημένη διατροφική συνήθεια. Λιπαρά κομμένα. Τηλέφωνα κομμένα. Αγρύπνιες κομμένες. Θάλασσα και φρυγανιά. Αέρας και τσάι Νταρτζίλινγκ. Αφήνω τα ρόδια για κανέναν άλλο, επιδεξιότερο. Στα χέρια μου πάνε χαμένα.
Άντε βαρκούλα,άντε. Φύγαμε γι’αχινούς και αστερίες. Άσε που τους πρώτους τους είχα στην πλάτη και τους δεύτερους στα μάτια. Και λοιπόν? Οι κίνδυνοι είναι από μέλι. Εσύ για γοργόνες στον Ταϋγετο κι εγώ για «ταυρομάχους στη Λούτσα». «Ερμηνεία:εύληπτον.»